Home / Tekst / Bivši američki vojnik hrišćanin i nakon toga satanista je pronašao istinu

Bivši američki vojnik hrišćanin i nakon toga satanista je pronašao istinu

Jusuf Pitre je brat pokajnik koji je ostavio hrišćanstvo, a nakon hrišćanstva i sotonizam, a posle dugog lutanja Uzvišeni Allah ga je uputio u Islam. Odrastao je do svoje 12-te godine kao hrišćanin kada mu se srušio njegov celi svet. Od tada više nije verovao u Boga. Svoju veru je zamenio sotonizmom. U 13-toj godini je ostao siroče nakon saobraćajne nesreće u kojoj je pijani vozač usmrtio njegove roditelje i brata. On je bio jedini preživeli u autu nakon nesreće. Tada je napustio svako verovanje u hrišćanstvu. Od 13-te godine pa sve do svoje 23-će godine je živio život koji je bio ispunjen bludom, drogom, muziciranjem s bendovima koji su svirali najgoru muziku. Obreo se u sotonizmu i demonskoj muzici. Život mu nije vodio nigde i nikuda.

Jusuf Pitre govori o svom putu u Islam:

“Uvek sam bio u stanju depresije, tačno sam znao da mi nešto nedostaje u životu. Mrzio sam ljude i bio sam totalno asocijalan. Kada sam napunio 24 godine prijavio sam se u američku vojsku. Izmenio sam život iz korena, napustio sam muziku i drogu. 2010 godine sam bio upućen u Irak. Nakon toga moj život je postajao sve gori i gori. Mnogi moji problem su se ticali komunikacije s ljudima te sam kako bih pobegao od ljudi prihvatio posao u Kuvajtu kao kontraktor u sektoru obezbeđenja. Tamo sam počeo da se susrećem sa muslimanima a s nekima od njih sam se sprijateljio. Počeo sam da izučavam Kur’an. Tada sam bio u fazi mog života gde nisam priznavao niti jednu religiju. Međutim, što sam više čitao prevod značenja Kur’ana moje srce se sve više otvaralo.

Doživljavao sam osećanja koja nikada pre u životu nisam doživio. Osećao sam spokoj umesto mržnje, moja depresija je nestajala, život mi se veoma brzo menjao na bolje. Nakon nekoliko meseci izučavanja Islama primetio sam veliku razliku u svom životu. Prihvatio sam Islam kao svoju veru, ustvari, vratio sam se Islamu kao jedinoj istinskoj veri. Allah mi je podario toliko dobrih stvari u životu od tada. Hvala Allahu, musliman sam već 3 godine i bavim se da’wom (misionarstvom), jer želim pomoći drugim ljudima da upoznaju Islam kakav on zaista i jeste.

Allah poziva u Kuću mira (Raj) i ukazuje na Pravi put onome kome On hoće.“ (Kur’an, 10:25)

Izvor: Leicester Dawah
Preuzeto sa sajta N-um.com
Obrada spasenje.com

Check Also

Ista Božija Poruka je slata tokom cele ljudske istorije

Nakon stvaranja Adama, jedna te ista poruka je konstantno dostavljana ljudskom rodu tokom istorije čovečanstva. …

Komentariši