Home / Tekst / Nauka i religija / Moderna medicina tek sad otkrila korist kur'anskog propisa “iddet” (obavezno poslebračno čekanje)

Moderna medicina tek sad otkrila korist kur'anskog propisa “iddet” (obavezno poslebračno čekanje)

U Kur'anu Bog Uzvišeni preporučuje vernicima da:

“Puštene žene neka čekaju tri mesečna pranja” (El-Bekare, 228),

I takođe:
“Oni koji od vas umru ostavljajući žene svoje, njihove žene su dužne čekati četiri meseca i deset dana” (El-Bekare, 234).

Posljednja naučna istraživanja na polju medicine, koja su uradili američki eksperti, potvrđuju nadnaravnost i istinitost Kur'anskih ajeta koji govore o iddetu (obaveznom poslebračnom pričeku) i trajnoj zabrani stupanja u bračni odnos brace i sestara po mleku! Naime, žena nakon smrti muža mora pričekati četiri meseca i deset dana prije nego se uda za drugog muškarca.

Američki naučnici su otkrili da u organizmu žene postoji posebna vrsta belih krvnih ćelija koje u sebi imaju tzv. genetsku memoriju. Ove ćelije prepoznavaju strane ćelije koje ulaze u telo žene i čuvaju njihove genetske specifičnosti i osobine. Ova vrsta belih krvnih ćelija živi samo u ženskom reproduktivnom organu i to tačno 120 dana! Istraživanje je potvrdilo da ukoliko se desi da u roku od 120 dana neke druge ćelije (a ne one koje su već ranije „zapamćene” od strane belih krvnih ćelija) dospeju unutar ženskog reproduktivnog organa, dolazi do poremećaja rada imunološkog sistema koji može izazvati nastanak tumora i raka.
Ovo otkriće objašnjava pojavu daleko većeg procenta obolelih od raka materice i dojke onih žena koje upražnjavaju intimne veze s više muškaraca od onih koje su u vezi s jednim muškarcem u toku jednog vremenskog perioda. Ovim se dobrim delom daje i objašnjenje zašto je ženama zabranjeno da u isto vreme budu s više od jednog muškarca u braku.
Pošto ova posebna vrsta belih ćelija kod žena 120 dana čuva u svojoj memoriji genetske osobine ćelija koje su prve dospele u ženski reproduktivni organ, ako se desi da u tih 120 dana dođu u kontakt s drugim ćelijama (od drugog muškarca) i ako dođe do oplodnje, u tom slučaju, novonastali organizam (zametak) će u sebi nositi genetske osobine kako od prvih tako i od drugih ćelija.
Također, istraživanje je pokazalo još jedan zanimljiv rezultat. Majčino mleko u sebi sadrži ćelije koje u sebi nose genetske osobine i majke i oca. To znači da se majčinim mlekom na dojenče prenose osobine i oca i majke, što nam pojašnjava šerijatsku zabranu stupanja u brak braće i sestara po mleku zbog deljenja istih genetskih osobina iako u osnovi nisu u nikakvoj krvnoj vezi.
Istraživanje čije smo rezultate naveli trajalo je godinu a tim stručnjaka koji je sve to vodio sastojao se od sedam doktora medicine iz SAD-a i dvojice Egipćana.
Detaljniji tok i pojašnjavanje rezultata istraživanja su predstavljeni na međunarodnoj konferenciji o naučnoj nadnaravnosti Kur'ana Časnog i Šerijata održanoj ove godine u Turskoj.

Check Also

VIDEO – Prirodna medicina u religijskim tradicijama

Profesor Fejzo Radončić i Dr. Miroljub Petrovič u podkastu “NAJBITNIJE”

Komentariši