Home / Tekst / Nauka i religija / Dva sastojka spomenuta u Kur’anu koja sprečavaju infarkt i moždani udar

Dva sastojka spomenuta u Kur’anu koja sprečavaju infarkt i moždani udar

Lekari konačno priznali: Lek koji Allah spominje u Kur’anu sprečava srčani i moždani udar.

Naučnici, doktori i druga stručna lica su u više navrata potvrdili prednosti redovnog konzumiranja meda u kombinaciji sa cimetom, kao moćno oružije u borbi protiv mnogih bolesti.

Allah, dž.š., kaže: „Gospodar tvoj je pčelu nadahnuo: “Pravi sebi kuće u brdima i u dubovima i u onome što naprave ljudi, zatim, hrani se svakovrsnim plodovima, pa onda idi stazama Gospodara svoga, poslušno!” Iz utroba njihovih izlazi piće različitih boja koje je lijek ljudima. To je, uistinu, dokaz za ljude koji razmišljaju.“ En-Nahl, 68-69.

Više od 4.000 godina med se koristi kao tradicionalni lek za skoro svaku bolest, egipćani su ga koristili za lečenje rana, grci za dug život, a indijci da uspostave ravnotežu u organizmu. Moderna medicina pokazuje da su ova verovanja istinita.

Kako je bilo pozitivnih uverenja o medu, isto tako se znalo za cimet od davnina, cimet se smatrao kao pogodan poklon za monahe zbog svoje koristi u lečenju mnogih bolesti. Ovo su neke od kombinacija ovih moćnih prirodnih sastojaka koji se mogu koristiti u lečenju nekih bolesti, uključujući hronične kao što je artritis.

SMANJENJE HOLESTEROLA

Dodajte sve kašike meda i tri kašičice cimeta u veliku šolju čaja, konzumacija ove mešavine će izazvati smanjenje holesterola za 10% u roku od dva sata.

KARDIOVASKULARNE BOLESTI

Ujutru, umesto marmelade ili džema, stavite malo meda i cimeta na parče hleba. Ako redovno konzumirate ovu kombinaciju, to će vam pomoći da smanjite nivo holesterola u krvi i sprečite mogućnost dobijanja srčanog udara.

PROTIV ARTRITISA

U šolji ključale vode momešajte dve supene kašike meda i kašiku cimeta, pijte ovaj napitak ujutro i uveče, uz redovnu upotrebu, vo piće će vam pomoći u lečenju hroničnog artritisa.

PROTIV INFEKCIJE ŽUČNE KESE

Ako imate bilo kakvu infekciju žučne kese, možete koristiti mešavinu gore pomenutu, ali ovaj put promenite količinu meda i cimeta. U šolji ključale vode stavite dve kašičice cimeta i veliku kašiku meda.

PROTIV PREHLADE

Ako imate problema sa čestim prehladama, napravite mešavinu od velike kašike meda i četvrtine kašičice cimeta, ova navika će pomoći u lečenju prehlade, hroničnog kašlja i začepljenja sinusa.

JAČA IMUNITET

Poželjno je da se svakodnevno konzumiraju ove namirnice jer prirodno štite telo od bakterija i virusa.

Check Also

VIDEO – Prirodna medicina u religijskim tradicijama

Profesor Fejzo Radončić i Dr. Miroljub Petrovič u podkastu “NAJBITNIJE”

Komentariši