Home / Tekst / Mesija Isus Hrist / Da li je na osnovu dva teksta iz Biblije Isus lažni ili prokleti prorok?

Da li je na osnovu dva teksta iz Biblije Isus lažni ili prokleti prorok?

Da li je na osnovu dva teksta iz Biblije Isus lažni ili prokleti prorok?

Sledeći biblijski tekst navodi opis lažnog proroka? U Starom zavjetu se navodi:

„Što bi prorok rekao u ime Gospodnje, pa se ne zbude i ne navrši se, to je riječ koje nije rekao Gospod; nego je iz oholosti rekao onaj prorok, ne boj ga se.“ (Peta knjiga Mojsijeva 18,22)

Zatim vidimo da Isus nagoveštava svoj povratak i da će taj povratak dočekat tadašnji „naraštaj“! Da li se to, zaista, ostvarilo?

„Tada će se pokazati znak Sina čovječjega na nebu, i svi će narodi na zemlji proplakati. Ugledat će Sina čovječjega gdje dolazi na oblacima nebeskim s velikom moć i slavom. On će poslati anđele svoje s velikim glasom trublje, i oni će skupiti izabranike njegove od četiri vjetra, od jednoga kraja neba do drugoga. Od smokve naučite se prispodobi: “Kad njezine grane postanu sočne i lišće potjera, onda znate, da je blizu ljeto. Tako i vi, kad vidite sve ovo, znajte, da je pred vratima Zaista, kažem vam: “Ovaj naraštaj neće proći, dok se ovo sve ne zbude.“ (Matej 24, 30-34)

I sam Pavle je vjerovao da će dočekat njegov povratak!

 „Onda ćemo mi, koji živimo, koji smo ostali, biti zajedno s njima uzeti u oblake, u susret Gospodinu u zraku, i tako ćemo svagda biti s Gospodinom.“ (Poslanica Solunjanima 4:17.)

Da li se ovo proročanstvo ispunilo?

Takođe, da li je Isus proklet na osnovu drugog teksta iz Starog zavjeta?

„Ko zgreši tako da zasluži smrt, te bude osuđen na smrt i obesiš ga na drvo, neka ne prenoći telo njegovo na drvetu, nego ga isti dan pogrebi, jer je proklet pred Bogom ko je obešen; zato ne skvrni zemlje koju ti Gospod Bog tvoj daje u nasledstvo.“ (Mojsije, 5:22, 23.)

To i sami Pavle priznaje kazavši:

„Hristos je nas iskupio od kletve zakonske postavši za nas kletva, jer je pisano: Proklet svaki koji visi na drvetu.“ (Poslanica Galaćanima 3:13)

Check Also

Ista Božija Poruka je slata tokom cele ljudske istorije

Nakon stvaranja Adama, jedna te ista poruka je konstantno dostavljana ljudskom rodu tokom istorije čovečanstva. …

Komentariši