Home / Tekst / Odgovori na zablude / Michael Francis Moore: “Kur’an dvadeset pet puta spominje Isusa. U toj svetoj knjizi Isus je predstavljen kao Božiji poslanik.”

Michael Francis Moore: “Kur’an dvadeset pet puta spominje Isusa. U toj svetoj knjizi Isus je predstavljen kao Božiji poslanik.”

Michael Francis Moore. Američki filmski reditelj i producent, pisac, društveni kritičar i politički aktivista. Reditelj je dokumentarnih filmova: Ludi za oružjem, Fahrenheit 9/11, Bolesno, Kapitalizam, Ljubavna priča koji su postali najgledaniji dokumentarni filmovi svih vremena. Time magazin proglasio ga je 2005. godine jednim od 100 najuticajnijih ljudi na svetu. Dana 13. 9. 2010. godine dao je intervju za američku medijsku kuću SNN, povodom spaljivanja primeraka Kur’ana u Americi, od strane pastora Teri Džonsa, pa je tom prilikom izjavio:

„Kada govorimo o spaljivanjima Kur’ana, dozvolite mi da ponovo ukažem mojim dragim Amerikancima, od kojih 80 posto nema pasoš i nikada nije napustilo svoju zemlju, nikada nisu videli ostatak sveta i pojma nemaju šta se dešava. Ja sam imao sreću da ponekad odem odavde i vidim delić planete na kojoj živimo. Kur’an dvadeset pet puta spominje Isusa. U toj svetoj knjizi Isus je predstavljen kao Božiji poslanik. Zašto bi neko spaljivao knjigu koja na prekrasan način predstavlja Isusa više od dvadeset puta? Koliko Amerikanaca uopšte zna tu činjenicu? To je potpuno ludo, ja sam srećom odavno raskrstio sa tim i jednostavno sam morao da reagujem i da kažem nešto o tome.

Arapi, muslimani, čine 1,6 posto naše američke populacije. I kad god se ova nemilosrdna mafija ustremi na neku manjinu moramo biti svesni da će oni, kada završe sa tom grupom, da se okrenu drugoj manjini. Svi trebamo da razmislimo o tome, jer svi pripadamo našim malim etničkim grupama koje su ili svojom voljom došli u ovu zemlju ili su ih osnivači ove zemlje doveli kao robove.”[1]

[1]http://edition.cnn.com/video/#/video/us/2010/09/13/tsr.michael.moore.intv.cnn?iref=videosearch

 

Izvor: “100 nemuslimanskih velikana o islamu”

Check Also

Priča o Isusovom raspeću u svetlu tumačenja Kur’anskih odlomaka

Uzvišeni Bog, u Časnom Kur’anu u poglavlju An-Nisa, kaže: Oni koji u Allaha i poslanike Njegove ne veruju i žele između Allaha i poslanika Njegovih (u verovanju) napraviti razliku pa govore: “U neke verujemo, a u neke ne verujemo.” I žele između toga iznaći put neki. (150) Oni su doista pravi nevernici, a Mi smo nevernicima pripremili sramnu patnju. (151) …

Komentariši