Home / Tekst / Naš Stvoritelj / Istraživanje pokazalo: Verovanje u Boga je u ljudskoj prirodi

Istraživanje pokazalo: Verovanje u Boga je u ljudskoj prirodi

Prema novom istraživanju, religija je nešto što ljudi imaju u svojoj prirodi, a posebno je to izraženo kod dece.

Tri godine istraživanja na Univerzitetu Oxfordu uključilo je više od 40 različitih studija naroda u Kini, Poljskoj, SAD-u i drugim zemljama te je otkriveno da mnoge kulture dele verovanje u zagrobni život. Stručnjaci ističu kako deca po prirodi razmišljaju religiozno, dok odrasli u religiji pronalaze svrhu postojanja. Istraživanje je pokazalo da deca mlađa od pet godina imaju razumevanje za “nadljudska” svojstva.

U jednom testu deca su pitana da li njihova majka zna sadržaj zatvorene kutije. Trogodišnjaci su rekli kako veruju da njihova majka i Bog uvek znaju sadržaj, a već deca od četiri godine su pokazala kako shvataju da njihove majke nisu sveznajuće.

Naučnici su u svom zaključku naveli kako je Vera duboko ukorenjena u ljudskoj prirodi, te da se kao takva jednostavno ne može ignorisati, preneo je Daily Mail.

 

Check Also

Priča o Isusovom raspeću u svetlu tumačenja Kur’anskih odlomaka

Uzvišeni Bog, u Časnom Kur’anu u poglavlju An-Nisa, kaže: Oni koji u Allaha i poslanike Njegove ne veruju i žele između Allaha i poslanika Njegovih (u verovanju) napraviti razliku pa govore: “U neke verujemo, a u neke ne verujemo.” I žele između toga iznaći put neki. (150) Oni su doista pravi nevernici, a Mi smo nevernicima pripremili sramnu patnju. (151) …